Támogatás A mai dátum: 2021.01.27.

Társadalmi célok, civil törekvések - üzleti támogatással

 

Az Európai Unió országai és szervezetei, a hazai vállalkozások, a befektetők és az alkalmazottak, valamint a családok, vagyis nemzetközi környezetünk és a magyar társadalom széles rétegei részéről is mindinkább előtérbe kerül a környezettudatos gazdálkodás, valamint a környezet és az egészség védelme iránti igény. Ahhoz, hogy a társadalom ezen a téren előreléphessen, hogy eredményeket érhessünk el, szemléletformálásra van szükség.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE), amely Magyarországon a legnagyobb taglétszámmal bíró környezeti nevelési célú non-profit civil szerveződés, e környezettudatos, fenntarthatóságra törekvő szemléletformálás érdekében tevékenykedik.

 

Alapelvek

 

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület híve a gazdasági élet szereplőivel folytatott párbeszédnek. Hiszünk abban, hogy a fenntartható közös jövő építésének egyik alapköve a társadalmi szférák, szereplők közötti együttműködés.

 

A MKNE együttműködés kialakítására törekszik a vállalatokkal, vállalkozásokkal a következő célokkal:

 

A MKNE csak olyan vállalatoktól fogad el támogatást, amelyek működése nem ellentétes a MKNE elveivel, azaz tevékenységük a természet- és környezetvédelem érdekeit nem sérti, a környezetet, az emberi egészséget, a helyi közösségeket nem károsítja.

 

Mit ajánl a MKNE támogatóinak, vállalati partnereinek?

 

Hatékony együttműködés
Az egyesület közel másfél évtizedes, szakmailag hiteles és társadalmilag elismert tevékenysége garanciát jelent a hatékony, sikeres és eredményes szemléletformáló munkára. A tevékenység társadalmi támogatottsága kedvezően hat a támogató üzleti, társadalmi kapcsolataira.

 

Pozitív célok
Támogatóink biztosak lehetnek abban, hogy az egyesület tevékenységének támogatásával olyan célokat támogatnak, amelyeket a társadalom is kedvezően fogad és elismer.

 

Eredményes kapcsolat

Környezeti nevelési szempontból fontos, és eredményes munkát végzünk a támogatás segítségével, ugyanakkor egyedi megállapodásunk alapján szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a támogató cég számára is kézzelfogható előnyök jelentkezzenek, ezért többek között az alábbiakat ajánljuk:  

 

Adójóváírás
Mivel a MKNE közhasznú szervezet, a támogató cég anyagi támogatás esetén  adókedvezménnyel élhet.

 

Megjelenési lehetőségek
Támogatóinknak a támogatás mértékétől és formájától függően KÖR-Hírlevél c. kiadványunkban, honlapunkon, adott programhoz kapcsolódó szórólapokon, plakátokon, kiadványokon, illetve rendezvényeken, eseményeken, kiállításokon megjelenési és részvételi lehetőséget biztosítunk.

 

Szolgáltatások nyújtása

Támogatóinknak szívesen nyújtunk szolgáltatásokat, pl.:

 

Az együttműködés formái

 

1.      Főszponzori támogatás

 

      Keressük azt a céget, amely együttműködési szerződés alapján, több éven át rendszeresen támogatja céljaink megvalósítását.

 

2.      Programtámogatás

 

Cégek számára lehetőség van a MKNE környezeti nevelési programjainak támogatására kizárólagos, vagy nem kizárólagos formában.

 

 Támogatható programjaink például:

 

3.      Események, rendezvények támogatása

 

A MKNE által szervezett rendezvények támogatása, közös események szervezése, pl.:

 

4.  Természetbeni adományok

 

Ingyenesen vagy kedvezményesen a MKNE rendelkezésére bocsátott technikai eszközöket, szolgáltatásokat, berendezéseket, utalványokat is szívesen fogadunk, ha az munkánkat valamilyen módon segíti.

 

Budapest, 2006. június 8.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Elnöksége